כולם רוצים להצליח, ומי שהיה מצליח לגלות את המתכון הרשמי להצלחה בעסקים היה, מן הסתם, איש עשיר מאוד. אולם אבי בן-שבת, אחד המנהלים בעלי הרקורד הניהולי המרשים בישראל, מציע לא להתייאש ומפרט מהן הנקודות עליהן כל בעל עסק צריך לשים דגש אם ברצונו להצליח:
1.
לקבוע קונספט לעסק ולמצב אותוהקונספט הוא הייחוד והקו המנחה בבניית זהות ברורה לעסק. קביעת הקונספט המרכזי מהווה בסיס למיצוב ולעיצוב הפיזי של העסק, כך שיהלום את צרכיו המיוחדים של קהל היעד. מיצוב עסק, בדומה למיצוב מוצר, הוא הדימוי שלו ביחס למתחרים והוא שעושה את ההבדל בין עסק/מוצר מתחרה אחד למשנהו, לדוגמה: חנות שעונים יכולה להיות ממוצבת כיוקרתית ולפנות לקהל אמיד, לעומת חנות שעונים שתמוצב כאופנתית וזולה ותפנה לקהל יעד צעיר. בהתאם להחלטה על המיצוב- ייקבע גם העיצוב של העסק. על פי אותו היגיון:
2.
לדאוג שלקוחות ידעו עלייךכדי להצליח, על בעל עסק לאתר ציפיות וצרכים של צרכנים פוטנציאלים ולספק אותם. זו מהות השיווק. באופן ספציפי יותר, חשוב שצרכנים יידעו שהעסק קיים ומוכן לספק את צורכיהם ולשם כך מומלץ לפרסם אותו במגוון אמצעים: פרסום במדריכים מקומיים ואזוריים, הופעה באתרי אינטרנט ואתר דפי זהב, חלוקת עלונים בתיבות דואר,פרסום במקומונים או הדפסת מגנטים למקרר. בכל מקרה, חשוב לבדוק את האפקטיביות של כל אחד מן האמצעים האלה כדי לדעת מהיכן הלקוחות באים ואיפה אפשר לחסוך כסף. זכרו, שככל שקהל היעד שלכם מוגדר יותר, כך ניתן לכוון אליו מסרים מדייקים יותר, בין אם בחנות ובסביבתה (שילוט, כרזות, הודעות), ובין בבחירת ערוצי המדיה אליהם הוא נחשף. כדי לעודד לקוחות לקנות, יש לנקוט בפעילויות של קידום מכירות: לחלק קופונים, לתת הטבה בכל קנייה, לבצע הדגמות, לתת ייעוץ חינם וכדומה.
3.
לקבל ייעוץ מקצועייש לקבל ייעוץ מקצועי בעיצוב העסק, עם דגש על מספר אלמנטים, כמו, ארגון החלל, צבע, תאורה, שילוט, חלון ראווה וכדומה. העסקת מעצבים שמתמחים בשיווק הקמעונאי תקנה יתרון משמעותי לבעל העסק.
4.
לבחור שם לעסקחשוב לבחור שם מסחרי שיבטא את מהות העסק ותחום התמחותו. שם מסחרי מקצר תהליכים וחוסך כסף, משאבים וזמן בהטמעת אופיו וטיבו של העסק בקרב לקוחות.
5.
שיתופי פעולהבעלי עסקים סמוכים יכולים לשתף פעולה זו עם זה. למשל: חנות בגדים וחנות נעליים, שיציעו הנחה הדדית לקונים בשתי החנויות. שיתופי פעולה אפשריים נוספים הם עם גופים קהילתיים כדוגמת בתי ספר, מתנ"סים ומועצות מקומיות. ניתן לארגן מפגשים והרצאות בנושאים הקשורים בעסק, ושיש בהם עניין לאותם גופים, או לקיים מכירה אישית במקום.
6.
להכיר את המתחריםחיוני להכיר היטב עסקים מתחרים כך ניתן למצב ולבדל את העסק, לדעת היכן ממוקם העסק ביחס לאחרים וללמוד מהצלחות ומטעויות.
7.
להתייחס לעובדים כאל לקוחותצוות העובדים בעסק הם סוג של לקוחות. יחסו של בעל העסק אל עובדיו ישליך על יחסם ללקוחות המסחריים. על בעל העסק לשמש כמנהיג ולזכור שהתנהגותו והאופן שבו הוא פותר בעיות ומתווה דרך, חשופים לעיני העובדים ומשפיעים עליהם ועל עבודתם.
8.
לבצע ביקורת יומיומיתחשוב לסקור ויזואלית את העסק מדי יום. לקוח מבחין בפגמים לא פחות מאשר באיכויות, ובהכרח משווה בין בתי עסק. את הסקירה מומלץ לבצע כך: להיכנס ולהתחיל את הסיבוב מימין ולרשום בפירוט כל מה שטעון שיפור, כגון סידור המדפים, סדר כללי וניקיון, צבע, תאורה וכו'. יש לפעול לתיקון הפגמים ללא דיחוי.
9.
ליישם חשיבה מנצחת כדי לנצח בתחרות יש לחשוב כמנצח. חשיבה חיובית כשלעצמה מהווה כברת דרך משמעותית בדרך להצלחה ולמימוש השאיפות. כדי להצליח לאורך הזמן ולהתגבר על המכשולים, יש להאמין ביכולת לגרום לעסק להצליח.
10.
להחליט על חזוןלכל בעל עסק חייב להיות חזון ארוך טווח שידרבן אותו להגשים את שאיפותיו ביתר קלות ויגרום לכל הבעיות להתגמד לעומתו. החזון מגדיר את היעדים האסטרטגיים, לעומת יעדים טקטיים שמובילים אל היעד הסופי, והוא מכיל את סך כל הערכים האישיים, המסחריים והשיווקים של בעל העסק ומנהליו.
בחסות ABS Retail School
לכל הכתבות » | שלח כתבה לחבר »