קניוניםחנויותמבצעיםאירועי ילדיםקטלוגיםחדשותכתבותמשפחהמקצועי
האזור האישי של אורח/ת
עדכן/י פרטים | התנתק/י
רשומים אצלנו? יופי! התחברו ותיהנו

נא להזין את פרטי חבר המועדון וללחוץ על "שלח"
שם: שם משפחה: אימייל: שלח/י
שכחתי סיסמא
 
אתר קניונים.קום - בילוי בקניון מתחיל כאן. מידע מקיף אודות כל קניון | חנות | מבצע | הנחה וקופון בחנויות
הצטרפו אלינו למועדון החברים והישארו מעודכנים! קבלו גישה לאזור אישי ותיהנו מתזכורות במייל אודות אירועים ומבצעים שווים בקניונים ובחנויות

כתבות | מאמרים | טיפים

נשים | חגים | טיפוח הגוף

הרימון - סמל לשנה החדשה

סגולותיו הרבות של הפרי המלבב מאת: קובי טריפיניטו | פורסם: 22/9/2014
תמונה 1
**תמונה באדיבות בועז שטיין

הרימון הינו אחד הפירות שבהם נתברכה הארץ עוד מימי קדם, והוא אחד משבעת המינים ומסממני ראש השנה. הפרי מסמל שפע, ברכה, פריון, יופי, מורכבות, מלאות, עצמה, חיות, יצריות, יצירתיות ובעיקר - מלכות. הכתר שלראשו לא מותיר מקום לספק – מדובר כאן בבעל זכות קיום טבעית ובלתי מעורערת. הפרי משול ביהדות לאדם המלא והגדוש בכל טוב - 'מלא כרימון' – וכך גם שימושיו בתחומים שונים בחיינו כמו בישול, אפייה ואף הכנת קוקטילים אלכוהוליים, צביעת בדים ועורות, קישוט ועיטור סמלים ומטבעות. לאורך השנים רק הולכת וגוברת ההכרה ביתרונותיו וסגולותיו של הרימון.

יעיל בטיפוח:
ד"ר קובי שמיר מומחה לרפואה סינית ורוקחות קוסמטית ב'תפוח טכנולוגיות', מסביר כי "גם בהיבט האסתטי הולכת וגוברת בשנים האחרונות ההכרה ביתרונותיו וסגולותיו של הפרי במתן פתרונות אופטימאליים בטיפול וטיפוח עור הפנים והגוף. לדבריו תעשיית הקוסמטיקה אשר זיהתה את ייחודיותו של הפרי המופלא משתמשת בחלקיו השונים, שלהם לדבריה תכונות מגוונות להפקת מוצרי טיפוח. ב"תפוח טכנולוגיות" ייחדו סדרת קוסמטיקה על בסיס הפרי האדום עם הכתר ומלכותי. יחודו של שמן זרעי רימון הינו בכך שמכיל ריכוז גבוה ביותר של חומצות שומן המשמשות כאנטיאוקסידנטים, הוא עשיר בנוגדי חמצון רבי עוצמה, ברזל, ויטמינים, מינרלים, חומרים אנטי דלקתיים ותרכובות פוליפנוליות, המשקמות את תאי העור, מגינות עליו מפני זיהום ומחלות עור שונות ,ובעיקר מסייעות במניעת הזדקנות העור ,טיפול בקימטוטי עור ,הבהרת כתמים,מתן לחות לעור,ונותן מענה רחב לכל סוגי העור".
יפית אלימלך, קוסמטיקאית פרא רפואית ובעלת המותג YE מציין כי תעשיית הקוסמטיקה משתמשת בחלקי הרימון השונים, שלהם תכונות שונות: מיץ הרימונים, מיצוי קליפת הפרי, וכמובן שמן זרעי הרימון, כשאפקטיבי מכולם הוא שמן זרעי הרימון. "קיימת משמעות שונה לגמרי לשימוש במיץ רימונים לשמן זרעי רימון. מיץ הרימונים, שיש לו ערך רב בשתייה, הוא כמעט חסר אפקטיביות בשימוש חיצוני, בישראל משמשים בו בקוסמטיקה בעיקר לצבע. לעומתו שמן זרעי רימון, הינו המרכיב העשיר ביותר בסגולות בשימוש עבור קוסמטיקה".

"שמן גרעיני רימון, נחשב למרכיב עשיר ביותר בסגולותיו בעיקר בשל שנמצא יעיל ובעל עוצמה רבה בטיפול וטיפוח העור, תוך מתן הזנה, חיוניות ומראה עור רענן ובריא. תפקידו המרכזי של השמן: להאט את תהליכי הזדקנות העור ולשפר את מראה העור" מוסרת מרים זהבי, נשיאת חברת כריסטינה ומוסיפה "כי שמן הרימון המשולב במוצרי קוסמטיקה מיועד לטיפול וטיפוח עור הפנים תוך סיוע במתן פיתרון יעיל לבעיות פיגמנטציה. "לשמן תכונות אסטרוגניות טבעיות אשר תורמות לחידוש העור, מילוי קמטים עדינים ועזרה ביצירת מראה רענן ובריא. השמן מתאפיין בריכוז גבוה ביותר של חומצות שומן המשמשות כאנטי-אוקסידנטיים, שתפקידן לשקם את תאי העור, להגן עליו מפני זיהומים ורדיקלים חופשיים ובעיקר לסייע במניעת הזדקנות מוקדמת וטיפול ממוקד בקמטים".

עליזה שביט, רוקחת ופרמקולוגית מחברת "שביט" המנוהלת על ידי רוקחים בכירים ואנשי מקצוע מתחום הרפואה המשלימה והקונבנציונלית, יודעת לספר כי שמן הרימונים מופק לרוב מזרעי הרימון בכבישה קרה. מחירו הגבוה של שמן זה נובע לדבריה מן העובדה כי תהליך הפקתו מורכב ויקר. "שמן הרימון מופק מקליפת הגרעין הלבן הנמצא בגרגרי הרימון. לצורך הפקת 2 ק"ג שמן זרעי רימונים טהור יש צורך בטון רימונים. מדובר בתהליך ההפקה מורכב מאוד הדורש מיומנות מקצועית רבה ומכשור מתקדם. השמן הטהור משולב בתכשירי קוסמטיקה או משווק כשמן עצמאי ומיועד למריחה על העור. הוא עשיר בנוגדי חמצון רבי עוצמה, ברזל, ויטמינים, מינרלים, חומרים אנטי דלקתיים ותרכובות פוליפנוליות הייחודיות לשמן זה בלבד".

ענת בקר, קוסמטיקאית ובעלים של "הברבור", המרכז לקוסמטיקה מדעית מוסיפה כי שמן הרימונים הוא בעל יעילות מצוינת לעור הפנים. לטענתה בהיותו נוגד חמצון הוא נלחם ברדיקלים החופשיים התוקפים את העור. נזקי הרדיקלים החופשיים מתבטאים בעור חסר חיות, יבש וחסר אלסטיות. סימנים אלו יגרמו להזדקנות מוקדמת של העור. "הרימון הוא רכיב שכיח בתעשיית הקוסמטיקה, מאחר שהוא גורם ללחלוח העור ובעל יכולת גבוהה להבהרתו. דרגת החומציות של הרימון גבוהה מזו של עור הגוף, ולכן הוא מנטרל את התפתחות החיידקים ויעיל למטרות ניקויי".
תמונה 2

לכל הכתבות » | שלח כתבה לחבר »


הידיעות באחריות הקניונים, הרשתות וחברות יחסי הציבור