הקיץ פה, וצריך לעבור למשמעת מים: לשתות, כמה שיותר, גם כשלא מרגישים צמא. מזג האוויר הישראלי החם, בתוספת המזגנים שחזרו לפרוח בכל משרד, תחבורה ציבורית או קניון – מייבשים אותנו אפילו בלי שנרגיש. אמנם צמא מהווה חלק חשוב במנגנון ויסות הנוזלים בגוף, אבל לא תמיד אפשר להתבסס רק על תחושת הצמא. התחושה הזו מתקבלת במרכז המוח, בהיפותלמוס ליתר דיוק, בזכות ניתור של כמות הנוזלים בדם. תחושת צמא היא לא משהו שניתן לסמוך עליו, וכשהיא מגיעה, זה בדרך כלל מעיד כבר על התייבשות.
כדי לשתות כמות מספקת של נוזלים, כדאי להקפיד על כמה כללים:
מודעות, מודעות, מודעות: זו נקודת ההתחלה הכי חשובה: להבין שאתם מאבדים נוזלים לא רק כשאתם נמצאים בחוץ, בשמש, אלא גם בשיטוט נינוח בקניון או בישיבה במשרד. לכן אתם צריכים לשתות יותר, גם כשאינכם צמאים.
זמינות ונגישות: הניחו בקבוק מים או קנקן משקה על השולחן שלכם, במרכז הבית, על שולחן העבודה, קחו בקבוק מים בתיק. כשהם מול העיניים – יש סיכוי שתשתו מהם הרבה יותר.
משהו טעים וקריר: לא אוהבים מים? אין בעיה, שתו משקאות טעימים, על בסיס פירות או חלב. הכינו לכם מדי בוקר שייק פירות גדול שיוסיף לגוף נוזלים, ויטמינים ומינרלים. אפשרות נוספת: הקפיאו חתיכות פרי, כמו ענבים, קוביות מלון ואבטיח, דובדבנים וכדומה, והשליכו מהם לכוס המים שלכם לתוספת של צבע וטעם, ללא סוכר וקלוריות מיותרות. או מלאו את תבנית קוביות הקרח בעשבי תיבול כמו נענע, מליסה, צקו עליהם מים והקפיאו.
תה קר, קפה קר: חייבים לשתות קפה במהלך העבודה? אוהבים לשתות תה עם נישנוש טעים אחר הצהריים? הכינו אותן קרים, בכוסות גדולות. נכון, להכין קפה קר זו התעסקות, אבל תה קר – הוא לא רק טעים ומרווה, אפשר להכין אותו ב-3 שניות. והשנה יש חידוש: מוצר ייעודי להכנת תה קר, ללא צורך בהרתחת מים. ויסוצקי יוצאת בסדרת מוצרים חדשה לקיץ, חליטת צמחים בטעמי פירות (אפרסק, לימונענע ופירות יער) שאפשר להכין במים קרים. המתיקות בתה נובעת מהפירות, כך שאפשר גם לחסוך המתקה בסוכר או בממתיקים אחרים.
קרחונים ושלגונים: דרך כייפית נוספת להעשיר את היום בנוזלים טעימים, היא להכין שלגונים וקרחונים בריאים. הכינו חליטת תה בטעמי פירות, לימונדה עם חתיכות נענע או יוגורט עם פרוסות פרי והקפיאו בתבניות של ארטיקים. והנה, קיבלתם בכלום עבודה נישנוש טעים ובריא ומלא בנוזלים, שכייף ללקק.
לשתות כל שעתיים: החליטו על פרק זמן סביר, כוונו את השעון המעורר שיתריע, ושתו. או לחילופין, החליטו לשתות לאחר כל ביקור בשירותים, לפני האוכל (יעזור לכם בדיאטה), לפני שיוצאים מהבית, וכדומה.
מתי תשתו? אפשר גם להשתמש באפליקציית שתייה שתעורר אתכם לשתות לקול צלילי מים מפכפכים וגם תעקוב ותנטר אחרי הכמות ששתיתם במהלך היום. שני רעיונות נוספים: לנהל "יומן שתייה" כדי לדעת בסוף היום כמה ומה שתיתם, או להדביק לוח שתייה על המקרר, על שולחן העבודה או בכל מקום גלוי לעין. זו שיטה שמתאימה מאד גם עם ילדים, ואפשר כמובן להדביק כוכבים ופרחים, לעשות בניהם תחרויות מי שתה יותר, ועוד.
לכל הכתבות » | שלח כתבה לחבר »