קניוניםחנויותמבצעיםאירועי ילדיםקטלוגיםחדשותכתבותמשפחהמקצועי
התחבר/י
האזור האישי של אורח/ת
עדכן/י פרטים | התנתק/י
רשומים אצלנו? יופי! התחברו ותיהנו

נא להזין את פרטי חבר המועדון וללחוץ על "שלח"
שם: שם משפחה: אימייל: שלח/י
שכחתי סיסמא
 
אתר קניונים.קום - בילוי בקניון מתחיל כאן. מידע מקיף אודות כל קניון | חנות | מבצע | הנחה וקופון בחנויות
הצטרפו אלינו למועדון החברים והישארו מעודכנים! קבלו גישה לאזור אישי ותיהנו מתזכורות במייל אודות אירועים ומבצעים שווים בקניונים ובחנויות

כתבות | מאמרים | טיפים

כתבת ענף

מתי נכנסים לחפש אתכם במובייל?

על מה נלחמות גוגל ופייסבוק? כיצד הקניונים והרשתות יכולים להרוויח מזה? מאת: מערכת Kenyonim.com | פורסם: 30/7/2018
תמונה 1
על מה נלחמות גוגל ופייסבוק? כיצד הקניונים והרשתות יכולים להרוויח מזה?
גוגל והרשתות החברתיות הן שחקניות מרכזיות בשוק הפרסום בדיגיטל אך חשוב לזכור שהמידע נצרך באופן שונה בין פלטפורמה לפלטפורמה, בזמנים ובמצבים שונים של הגולש, ולכן חשוב להתאים את התוכן לפלטפורמה בה מוצג התוכן ולסטטוס בו נמצא הגולש כאשר הוא צורך את המידע.

היום נדון על הנגשת המידע במובייל. וכפי שאתם יודעים, השימוש במובייל הופך למרכזי בחיינו.
הצורך העולמי במובייל רק עולה וכיום גולשים יכולים לעשות כל פעולה בנייד שלהם. הם צורכים מידע, רוכשים מוצרים, רואים סרטונים וגולשים ברשתות החברתיות. מה שמאפשר לנו, המפרסמים, להשתמש בפלטפורמה הדינאמית והיצירתית הזו.
תוכלו לראות את העלייה ברכישות בסלולר בעולם, לפי נתוני פייסבוק לשנת 2017 . מה שמעיד על שימוש מוגבר יותר בסלולר.


על "כלכלת הקשב" שמעתם?
כלכלת הקשב היא כלכלה המתחרה על משאב מאוד יקר – הקשב שלנו. מי שמצליח להשיג יותר קשב הוא המנצח. קשב, בדומה לנפט ונדלן, הוא משאב מוגבל, שהתחרות עליו היא אגרסיבית וקשה.
גוגל ורשתות חברתיות הן השחקניות המרכזיות בכלכלת הקשב, המתחרות המובילות על תשומת הלב שלנו, והן יודעות איך לשאוב מאתנו מידע אישי והתנהגותי, מפורט להפליא, ולהרוויח מזה הרבה כסף (בעיקר באמצעות מפרסמים).
איך זה קשור אליכם?
אתם גם יכולים להרוויח מכלכלת הקשב, על ידי הגשת תכנים אל האנשים הנכונים, בזמן המתאים ובמצב הכי רלוונטי עבור המסר שלכם. למשל, לבלוט בגוגל סביב הביטויים הנכונים / לפרסם לקהלי יעד מטורגטים היטב ברשתות חברתיות ועוד.
נועה קורנברג, מפייסבוק ישראל, מגדירה את אופן צריכת התוכן בפייסבוק לפי מצב הגולש כ 70-20-10.
70% מהזמן, הגולש צורך מידע מהסלולר כאשר הוא בתנועה (ON THE GO). מידע זה קליל, קצר וקולע. כשהצרכן נמצא בדרכים, אין לו את היכולת להתעמק במסרים מורכבים ואנו נכין עבורו תכנים קלים לצריכה כגון סרטונים קצרים ותוכן בפורמט של 'סטורי'.
20% מהזמן הגולש צורך תוכן כאשר הוא יותר פנוי ונינוח (LEAN FORWORD), כמו למשל המתנה בתור לרופא או בזמן התדלוק של הרכב. כאן יצרוך מידע עם מסרים קצת יותר מורכבים כגון מודעות קרוסלה, צילומי 360֯, במסנג'ר וכדומה.
רק ב-10% מהזמן הגולש יצרוך מידע מורכב וארוך יותר (LEAN BACK) כאשר הוא נינוח ו'נשען לאחור על הספה'. יש לו זמן לגלוש ללא מגבלה להנאתו. כולל שידורים חיים (LIVE) או סרטוני וידאו ארוכים.
מהגדרה זו ניתן להסיק על הגלישה באינטרנט בכלל - הצרכנים נמצאים ברשת, צורכים את התכנים שלנו חלק נכבד מהזמן שלהם ובהתבסס על מידע זה הם עורכים קניות. חלקן באינטרנט וחלקן לא באינטרנט.
בארץ המספרים קצת שונים לעומת הנתונים העולמיים שפייסבוק מציגים. תוכלו לראות זאת בסקר שערכו חברת בזק לשנת 2017


כמו כן, לפני כל יציאה לקניות, הלקוח הישראלי בודק אצל אלוהי האינפורמציה, גוגל. במחשב או בסמאטפון.
זו הסיבה שאתר קניונים למשל, נמצא בדירוג כל כך גבוה בגוגל, מאות אלפי גולשים מחפשים את הקניון שהם מתכננים לצאת אליו, הרשת בה הם מתכננים לרכוש, מבצעים בקטגוריה מסויימת, אירוע לבלות עם הילדים בשילוב שופינג ועוד.
בהזדמנות זו נספר לכם שגם אצלנו באתר קניונים נרשם זינוק משמעותי של נפח השימוש בסלולר. בעקבות ההבנה הזו, אתר קניונים עבר שדרוג והתאים עצמו למכשירים ניידים. בין השינויים שבוצעו - כל עמודי האתר עברו עימוד ותכנות מחדש כך שיתאימו טוב יותר למכשירים ניידים ממגוון סוגים וגדלים, תפריטים עודכנו, גדלי כפתורים הותאמו, גדלי וסוגי תמונות עודכנו, הוכנסו מנגנוני נגישות ועוד.

לסיכום, שימו לב שהאינפורמציה שאתם רוצים שהקהל שלכם יצרוך, צריכה להיות מותאמת לפורמט שלגולש נמצא בו ולסטטוס שלו. במידה ויש לכם אתר או חנות און ליין, וודאו שהאתר מותאם לסלולר ושחווית הגלישה של הלקוח שלכם היא חיובית ועונה על הצרכים שלו. במידה ואתם מופיעים ומפרסמים תכנים באופן שוטף באתר קניונים, אתם מסודרים 

מוזמנים להתייעץ אתנו »



תמונה 2
על מה נלחמות גוגל ופייסבוק? כיצד הקניונים והרשתות יכולים להרוויח מזה?

תמונה 3
על מה נלחמות גוגל ופייסבוק? כיצד הקניונים והרשתות יכולים להרוויח מזה?


בחסות Kenyonim.com

לכל הכתבות » | שלח כתבה לחבר »


הידיעות באחריות הקניונים, הרשתות וחברות יחסי הציבור